1950 Şanlıurfa
Gerçek adı: Ahmet Katıgöz. Türk sanat müziği sanatçısı.

Babası polistir. 1970li yıllarda Bebek Belediye Gazinosunda Emel Sayın'ın alt kadrosunda sahneye çıktığı sıralarda, Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan kendisini keşfeder ve "Gel Maksim'de çalış" der. O günden sonra Özhan, 17-18 yaşlarındayken maksimin yeni prensi olur. 1973 senesinde, başrolünü Hale Soygazi ve Aytaç Armanla paylaştığı ilk filmi olan "Çocuğumu İstiyorum" da oyunculuk deneyimi yaşar ve arkasından 4 film daha çevirir. Bir iftar yemeğinde Muzaffer Ozak ile tanıştıktan sonra dünyaya farklı bir pencereden bakmaya başlar. Ve Türk Tasavvuf Musikisi alanında bir çok çalışmalara imza atar. Bir erkek ve bir kız çocuk sahibi olan Ahmet Özhan, 2003 yılında çıkardığı "Rüya" adlı albümüyle yeniden hayranlarıyla beraber olmanın mutluluğunu yaşıyor... Ahmet Özhan, Üsküdar Musiki Cemiyeti ve İ.B Belediye Konservatuarı'nda eğitimini sürdürürken, bir yandan da sahne ve plak çalışmaları yaptı. Kültür Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu'nun kurucusu ve genel yönetmeni olan Ahmet Özhan, klasik ve tasavvuf müziği alanındaki en iyi solistler arasında yer almaktadır.

İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu, unutulmaya yüz tutan, sanat değeri taşıyan Türk Tasavvuf Müziği ve Mehter Müziği'ni, kendine özgü üslub ve icra özellikleriyle tanıtmak, kaynak inceleme ve araştırmaları yapmak amacıyla 1991'de kuruldu. Topluluk çalışmalarını Konya Mevlana İhtifalleri'nin yanı sıra, İstanbul Festivali gibi etkinliklerde verdiği klasik ve tasavvuf müziği konserleriyle sürdürmektedir.


Filmleri

* Sözün Bittiği Yer - 2006 (Konuk oyuncu)
* Hafız Yusuf Efendi - 1987 (Yusuf)
* Gönülden Gönüle - 1987 (Yusuf)
* Aliş ile Zeynep - 1984 (Aliş)
* Hacı Arif Bey - 1982
* Çaresiz - 1978 (Ahmet)
* Küçük Bey - 1975 (Ahmet)
* Bak Yeşil Yeşil - 1975 (Ahmet)
* Çocuğumu İstiyorum - 1973

22 Ekim 1985 Anver
Hadise Açıkgöz, ya da kısaca Hadise Türk kökenli Belçika'da yaşayan şarkıcı. Belçika'da düzenlenen Pop Idol yarışması ile tanınan ve sonrasında yayınladığı albümlerle dikkat çeken sanatçı, 2009 yılında Türkiye'yi Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil edecek olmasıyla tanınmaktadır.

Çocukluk
Hadise, 22 Ekim 1985 günü Anvers yakınlarındaki Mol kasabasında Afyon karahisar ili.emirdağ ilçesi,tez köyü kayıtlı bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi.ailesi sivasta ikamet etmektedir. Yapımcılar ve dinleyiciler tarafından ilk olarak, bir Belçika televizyon kanalında, Türkiye'de "Pop Star"ın bir benzeri olan, "Pop Idol" isimli yarışmasında 2003 yılında farkedildi. Yarışmayı birincilikle bitirmemiş olmasına rağmen, albüm çıkarması için yapımcılardan teklifler aldı.

Sweat
Hadise'nin ilk teklisi Sweat, 1 Kasım 2004'de yayınlandı. Bu şarkının ilgi görmesiyle klipleri müzik kanallarında sıkça gösterilmeye başlandı. İkinci tekli Stir Me Up, 6 Mayıs 2005'de çıktı ve Avrupa genelinde yankı buldu. Özellikle albümün çıkış parçası "Stir Me Up" o yılın pek çok yaz derlemeleri albümüne girdi. Üçüncü teklisinin adı olan Milk Chocolate Girl, 9 Ekim 2005'de piyasaya sürüldü ve şarkının adı zamanla Hadise'nin lakabı haline geldi.

Dördüncü tekli olan Ain't No Love Lost ise 13 Ocak 2006 tarihinde yayınlandı. Albümündeki Ain't No Love Lost adlı şarkının Burdayım adıyla Türkçe bir sürümü de oluşturuldu. Hadise'nin beşinci teklisi Bad Boy 4 Ağustos 2006'da yaz döneminde piyasaya sürüldü ve önceki şarkılar gibi dinleyici kitlesinden olumlu tepkiler aldı.

Hadise
Hadise, 3 Ekim 2007'de tarihinde yeni tekli çalışması olan A Good Kiss'i piyasaya çıkardı ve klibini İstanbul'da çekti. 2008 yaz dönemine yeni bir albüm ile girmeye hazırlanan Hadise, Bodrum'da Halikarnas Disko'da verdiği bir konserle 2008 yaz sezonunun açılışını yapan şarkıcı oldu. Yeni albümünün My Body adlı şarkısına çektiği klipte yer alan, Hadise ve bir kaza mankeni arasındaki sevişme sahneleri medyada özel ilgi konusu oldu.

Sözleri Sezen Aksu'ya ait olan Deli Oğlan şarkısının klibini ise, klip çekilmiş olmasına rağmen, klibinde birlikte oynadığı Sertan Tan ile klip görüntülerinin medyaya reklam amaçlı sızdırılması nedeniyle, onun görüntülerini klibinden çıkararak yeniden düzenleme kararı aldı.

Hadise, Türkiye'de Nisan 2006'dan beri Runltd. menejerlik şirketi ve Süheyl Atay ile çalışmaktadır. Türkiye'deki ilk konserini ise, İzmir Loop Kulübü'nde aynı tarihlerde verdi. 2006 senesinde sık sık Türkiye'ye gelen Hadise başta Beyaz Show olmak üzere pek çok program ve etkinliklerde yer aldı. Bu arada hayranı olduğu Tarkan'la sahneye çıkma fırsatı da yakaladı. Maxim, Esquire, Tempo ve Aktüel dergilerine kapak oldu.

Serdar Ortaç'ın 2008 yazında piyasaya çıkan Nefes albümünde yer alan Düşman adlı şarkıda Ortaç'la düet yaptı. Christina Aguilera, Brandy ve Beyoncé gibi isimleri örnek aldığını belirten Hadise, müziğinde etkilendiği sanatçılar arasında Prince, Janet Jackson, Tina Turner, Alicia Keys, Toni Braxton, Jamiroquai ve U2'yu saymaktadır. Şarkılarında klasik müzik, rock, soul ve dünya müziklerini harmanlamaya çalıştığını belirtmektedir.

Hadise iyi derecede Felemenkçe, Flamanca, Fransızca, Almanca, Türkçe ve İngilizce bilmektedir. Belçika'nın Hasselt şehrinde pazarlama üzerine lisans yapan Hadise, tüm boş zamanlarını müziğe ayırdığını ve genellikle söz yazıp beste yaptığını beyan etmektedir. Sanatçı yine stüdyo kayıtları ve konserler arasında koşturduğunu söylemiştir.

Eurovision
Her ne kadar, arkadaşı Kate Ryan'ın Eurovision 2006'da yarı finalde elenmesinden sonra, Hadise Eurovision'a katılmayı hiç bir zaman düşünmeyeceğini belirtmiş olsa da, Moskova'da düzenlenecek Eurovision 2009'a Türkiye adına katılması için teklif götüreceği adaylar arasında Şebnem Ferah ile birlikte adı geçmekteydi. Eurovision 2009'da Belçika'yı geri çeviren ve Türkiye'yi temsil edeceği kesinleşen Hadise bunu aşağıdaki gibi açıkladı;

« "Belçika'da birkaç tane ödül aldım, orada güzel başarılar yakaladım ve bunlar gurur verici şeyler tabii ki ama Türkiye'de de bunları yapmak istiyorum. Türkiye adına da başarılar yakalamak, ödüller almak istiyorum. bu yüzden seçeneğim Türkiye'dir" » 

Gözümde canlanır koskoca mazim
sevdiğim nerede ben neredeyim.
Suçumuz neydi ki ayrıldık böyle
Kaybolmuş benliğim, ben ne haldeyim...

Efkarım birikti sığmaz içime
Bin sitem etsemde azdır kadere
Gülmeyi unutan yaşlı gözlere
Mutluluktan haber verdi dilek taşım.

Bir hayal tufanı eser başımda
Hangi yana baksam durur karşımda
Artık tüm umutlar yabancı bana
Onu aramaktan ben ne haldeyim

Efkarım birikti sığmaz içime
Bin sitem etsemde azdır kadere
Gülmeyi unutan yaşlı gözlere
Mutluluktan haber verdi dilek taşım.